Avort si urmari

La femei se observa dupa avort devieri psihice?

Avortul este uciderea copilului in pantecele mamei. Ce credeti, poate sa nu se zbuciume intr-un atare caz sufletul unui om caruia i-a ramas fie si o singura picatura de constiinta?

Ca medic, am deseori prilejul de a constata tulburarile psihice care apar la femei in urma avortului. Iata acuzele tipice ale unor asemenea paciente: simtamantul pustietatii, al „durerii launtrice”, cosmaruri (adeseori femeia vede chinurile copilului ucis in pantece), conflicte si neoranduieli familiale. Imi amintesc o pacienta la care in urma avortului se formase un sindrom fobie persistent care a tinut peste zece ani.

In calitate de crestin ortodox si de medic, nu socot cu putinta inceperea tratamentului acestor tulburari psihice fara a-i arata femeii ca a savarsit un pacat greu si ca boala sufleteasca este urmarea lui nemijlocita. Aceasta boala nu este altceva decat chinurile constiintei. Ca atare, principalul medicament este POCAINTA.

Doar pocainta si hotararea de a nu mai savarsi niciodata acest pacat greu poate atrage harul lui Dumnezeu si vindeca rana sufleteasca„.

Din volumul „De vorba cu un psihiatru ortodox„.

Publicat de brb.D.K.

ultimul.visator

Creează-ți site-ul web la WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: