Iubirea de copii

<<Ca prof. de religie in mediu de tara, as dori sa iti spun ca ceea ce ti-am scris in postul anterior (n.n.-pe grupul Yahoo! provita) se bazeaza pe experientele mele de viata. Atatea femei din sat, de „prestanta” au avorturi cu duiumul la activ, dar sunt „respectate” pt. ca lucreaza pe la primarii, scoala, dispensar, iar o familie de tigani amarati, care pe timp de iarna le merg copiii in papuci de vara, ca doar mama munceste mai stabil, tata e ziler, cu 5-6 copii, intrebati fiind de mine „de ce nu fac avorturi” , stii ce mi-a zis cea „tiganca ortodoxa” ?
– „Fereasca Sfantul Dom’ Profesor, neam de neamul meu nu a omorat copilasi, om mai fi facut noi alte alea, dar istea, nu, ca doar Dumnezeu ni i-a dat, si noi ii iubim asa cum sint pe toti”.

Si m-a facut aproape sa-mi dea lacrimile. Ar fi trebuit sa strang toate acele femei „din clasa inalta” si sa o pun pe acea „tiganca” sa le vorbeasca despre iubirea de copii.

Si sa nu uiti ca in credinta ortodoxa „nu mai este iudeu, nici elin; nu mai este nici rob, nici liber; nu mai este parte bãrbãteascã si parte femeiascã, pentru cã voi toti una sunteti în Hristos Iisus.” (Gal. 3, 28)

Imi vin in minte cuvintele Sf. Ap. Pavel adresate corintenilor „Dumnezeu si-a ales pe cele nebune ale lumii, ca sã rusineze pe cei întelepti; Dumnezeu si-a ales pe cele slabe ale lumii, ca sã le rusineze pe cele tari, Dumnezeu si-a ales pe cele de neam jos ale lumii, pe cele nebãgate în seamã, pe cele ce nu sunt, ca sã nimiceascã pe cele ce sunt, Ca nici un trup sã nu se laude înaintea lui Dumnezeu.” (I. Cor. 1, 27- 29)

Toate cele bune Intru Hristos Dumnezeul nostru,
Sorin P.>>

Sursa: grupul Yahoo! Provita

Publicat de brb.D.K.

ultimul.visator

Creează-ți site-ul web la WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: