Familia spaniola in criza: din patru casatorii, trei se destrama

<< Cinci ani de guvernare de stanga, de politici anti-viata, anti-familie si pro-homosexua-litate. Nu ar trebui sa mire pe nimeni ca societatea spaniola a ajuns pe marginea prapastiei: rata nasterilor este foarte scazuta, iar din patru casatorii incheiate, trei se destrama – cele mai multe sfarsind cu divorturi sau separare definitiva.

“Distrugerea familiei este in crestere pana la o rata alarmanta” a declarat Eduardo Hertfelder de la Institutul de Politica a Familiei, citat de saitul web al Diocezei de Malaga, care a prezentat informatia publicului. “Fenomenul a atins cote foarte ingrijoratoare la nivel national cu o rata de 0,69, adica, din fiecare 4 casatorii, aproape trei se destrama.”

Statisticile sunt urmare a legii spaniole a “divortului expres“, care a facilitat si usurat dizolvarea casatoriilor.

Astazi, conform statisticilor oferite de Institutul de Politica a Familiei, in Europa, Spania mai este intrecuta doar de Belgia in ce priveste rata de destramare a casniciilor.

Familiile spaniole nu numai ca se destrama, dar nu mai nasc copii. In 2006, in Spania rata natalitatii a fost de 1,28 copii per familie, mult sub rata de inlocuire a populatiei de 2,1. (Altermedia si Provita Bucuresti) >>

Sursa: grupul provita.

Publicat de brb.D.K.

ultimul.visator

Creează-ți site-ul web la WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: