Una din cinci sarcini se încheie cu un avort în Europa

Numărul copiilor avortaţi în fiecare an în Europa este mai mare decât numărul populaţiei statului Cipru, conform statisticilor publicate de cotidianul britanic Daily Mail una din patru sarcini pe teritoriul european se încheie cu un avort. Conform acestei statistici sumbre publicate de Institute of Family Policy (Institutul de Politici Familiale), o organizaţie norvegiană ce militează pentru o implicare mai mare a guvernelor în susţinerea familiilor şi natalităţii, în Europa se produce un avort la fiecare 27 de secunde.


Astfel din cele 6,4 milioane de sarcini înregistrate pe teritoriul Europei în 2006, 1,16 milioane s-au încheiat cu un avort, depăşind cu mult numărul populaţiei statului Cipru – 790.000 de locuitori.
În acest context legislativul britanic are în vedere adoptarea unei legi care să micşoreze perioada din sarcină în care se poate face avort de la 24 de săptămâni la 20 de săptămâni, în speranţa micşorării acestei rate a avorturilor.


Noul raport prezentat de Institute of Family Policy sub titlul The Evolution Of The Family In Europe 2008 (Evoluţia Familiei în Europa 2008) indică faptul că un grup de şase ţări, Marea Britanie, Franţa, România, Italia, Germania şi Spania este responsabil de un total de 77% din numărul total de avorturi produse în Europa.


În raport se mai precizează că Europa se află în pragul unei prăbuşiri demografice din cauza numărului mare de avorturi, a natalităţii foarte scăzute şi a declinului căsătoriilor. Astfel în Europa se produce un divorţ la fiecare 30 de secunde, durata medie a căsătoriilor scăzând până la 13 ani.
„Europa trece printr-o iarnă demografică, iar în prezent Bătrânul continent este un continent al oamenilor bătrâni”, concluzionează raportul. /Rompres/

Sursa:

http://www.sfaturimedicale.ro/una-din-cinci-sarcini-se-incheie-cu-un-avort-in-europa.html

Publicat de brb.D.K.

ultimul.visator

Creează-ți site-ul web la WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: