Ruleta ruseasca: Condom-ul sau Prezervativul

A fost mult timp criticat si respins. I s-a atribuit un foarte ridicat coeficient de esecuri in evitarea sarcinii. Abia odata cu masiva raspandire a Sindromului Imuno-Deficientei Umane Dobandite (SIDA) a reintrat brusc in uz, propagat de stat cu milioane luate din veniturile din impozite, desi ar trebui sa se recunoasca un coeficient foarte ridicat de esecuri si in evitarea propagarii SIDA.

Astfel, medicul ginecolog Prinz, din Munchen, a stabilit prin calcule statistice ca 100 barbati infectati cu SIDA infecteaza anual 35 de femei, daca acestia utilizeaza in exclusivitate prezerva-tivul. Il putem asemana cu ruleta ruseasca. Este deci clara iresponsabilitatea celor care sustin prezervativul ca o protectie impotriva SIDA: se trece alaturi de miezul problemei si trebuie sa o numim o adevarata inselatorie periculoasa.

Sursa: Doctor Nicolae Constantin Paulescu – „Impreuna salvam vieti sau Despre dragoste si moarte: scrisoare catre medici si catre studentii la medicina”, Fundatia Sfintii Martiri Brancoveni, Constanta, 2008.

Publicat de brb.D.K.

ultimul.visator

Creează-ți site-ul web la WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: