Mulţi tineri la primul Marş pentru Viaţă din Roma

15.05.2012, Roma (Catholica) – Aproape 7.000 de susţinători pro-life au participat duminică, 13 mai 2012, la primul Marş pentru Viaţă din oraşul Roma, de la Colosseum la Piaţa San Pietro. “Nu am mai văzut niciodată aşa ceva în Roma, capitala creştinismului, oraşul Papei, oraşul spre care privesc toţi catolicii din lume”, a spus despre eveniment co-organizatorul marşului, Juan Miguel Montes. Cardinalul american Raymond L. Burke a condus un grup de preoţi în marş, şi a declarat că acesta i-a adus aminte de “atât de multe marşuri” în America. “Ele au o funcţie foarte importantă: în primul rând a da mărturie în întreaga ţară despre demnitatea inviolabilă a vieţii umane, şi în al doilea rând a trezi conştiinţele faţă de ceea ce se întâmplă”.
Marşul a fost al doilea Marş pentru Viaţă anual din Italia, cel din 2011 ţinându-se în oraşul nordic Desenzano. Iniţiativa din acest an a reunit oficial 150 de asociaţii şi un amestec pitoresc de vârste şi naţionalităţi. Pe lângă o puternică prezenţă americană, nucleului italian i s-au alăturat germani, francezi şi maghiari. Cu steaguri enorme în mâini, o delegaţie poloneză a încheiat şirul de aproape 1 km de participanţi la marş. Şi budiştii tibetani s-au alăturat pentru a protesta împotriva avorturilor forţate din ţara lor. “Am văzut aici faptul că există tot mai mulţi tineri în favoarea vieţii”, a declarat co-organizatorul Montes, reprezentant al grupului Voglio Vivere (Vreau să trăiesc). El a estimat vârsta medie a participanţilor “mult sub 40 de ani”. “Este generaţia care ar trebui să fie pro-avort datorită educaţiei şi culturii. În realitate, este anti-avort şi exprimă acest lucru în ocazii ca aceasta”.
Marşul a fost doar parte a activităţilor din acest weekend din Roma. Cu o zi înainte, Ateneul Pontifical Regina Apostolorum a găzduit un congres de o zi cu tema “Cine salvează o viaţă, salvează lumea întreagă”. După congres, Cardinalul Burke a condus o adoraţie euharistică la Bazilica Santa Maria Maggiore. Preşedintele la Famiglia Domani (Familia Mâine), prof. Roberto De Mattei, a declarat că marşul a fost “foarte important” deoarece “este pentru prima dată în Italia când se organizează o manifestaţie atât de importantă pentru viaţă şi împotriva avortului” de la aprobarea legii avortului în 1978, cel puţin cinci milioane de avorturi făcându-se de atunci încoace în Italia. Un reprezentant al asociaţiei italiene Con Cristo per la Vita (Cu Cristos pentru viaţă) a declarat că împreună cu alţi membri ai asociaţiei, conduce săptămânal rugăciuni în faţa la 50 de clinici de avort din întreaga ţară. “În Europa se spune că avortul este ‘o realizare socială’. Este de fapt cea mai mare ruşine a ei. Salut cu bucurie genul acesta de proteste. Să facem tot ce putem pentru a da mărturie despre viaţă, pentru a da un viitor Italiei şi Europei”.

Publicat de brb.D.K.

ultimul.visator

Creează-ți site-ul web la WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: