Cum l-a salvat un coleg de platou cu sindrom Down pe starul hollywoodian Shia LaBeouf

Foto: Facebook.com/ThePeanutButterFalconMovie

Peanut Butter Falcon, un film independent ce îi are ca protagoniști pe Shia LaBeouf și pe tânărul actor Zach Gottsagen, care suferă de sindromul Down, a făcut o impresie foarte puternică la Hollywood. O rescriere a poveștii clasice Huckleberry Finn, filmul a fost foarte bine primit de o mare parte a criticii și există zvonuri potrivit cărora Gottsagen ar putea fi nominalizat la Oscar – ceea ce ar reprezenta o realizare în premieră pentru actorii cu sindrom Down. Dar filmul a făcut mai mult decât să câștige recunoaștere; potrivit lui LaBeouf, relația cu Zach Gottsagen i-a salvat viața.

Într-un interviu cu Cathy Newman de la Channel 4, un post de televiziune din Marea Britanie, LaBeouf a explicat că industria filmului îl epuizase, dar această peliculă a fost altceva decât ceea ce făcuse până atunci. „Nu am lucrat niciodată cu un actor ca el”, a recunoscut. „Nu mai fusesem niciodată implicat într-un proiect ca acesta. Am simțit că va fi o experiență cu adevărat eliberatoare, și ca să fiu destul de sincer, la început am fost îngrozit. Știam că el va fi vioara întâi, știți, și eu îl voi acompania. Dacă el avea să se ducă la stânga, și eu trebuia să merg la stânga. Nu mai fusesem niciodată în situația în care atât de multe lucruri depindeau de a rămâne deschis, de a reacționa și de a asculta un alt interpret. Înainte am fost destul de egoist în ceea ce privește alegerile pe care le-am făcut și modul de a lucra.”

El a explicat în continuare că Zach Gottsagen „l-a îmblânzit”: „Îmi pierdusem inocența. Iar caruselul în care trăiam își pierduse farmecul. Dar, când am reintrat în joc alături de cineva care venea din afara acestui carusel, jocul a devenit din nou interesant pentru mine.”

Continuarea aici.

Publicat de brb.D.K.

ultimul.visator

Creează-ți site-ul web la WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: