Despre noi

MpV2019

Moto:

“Principalul in viata este sa faci intotdeauna bine oamenilor. Daca nu poti sa faci pentru oameni un bine mare, straduieste-te sa faci macar unul mic.” (Sfantul Ierarh Luca, Arhiepiscopul Crimeei)

Din cartea “Am iubit patimirea” de Sfantul Luca, Arhiepiscopul Crimeei.

In lupta de aparare a vietii, „ca sa se mai auda in lume plansete de copil”.

*Asociatia Provita* Filiala Gorj* Sediul: Targu-Jiu, str. Republicii, nr. 1* (Magazin Candela, mansardă)

– Site oficial –

Ocrotim pruncul nenăscut și născut,

ne ocrotesc Sfântul Nicolae (06.12) și Sfântul Stelian (26.11)

 

Pro-life. Din dragoste pentru viata/copii…

„Aparatori ai vietii, indiferent de stadiul ei!”

Asociatia “PROVITA pentru nascuti si nenascuti”
Valenii de Munte

Pro-Vita este o organizatie neguvernamentala si non-profit, infiintata prin sentinta civila nr. 1/20 Ianuarie 1994 emisa de Judecatoria Valenii de Munte, avizata pe MMPS cu nr. 1625 in scopul punerii in practica a luptei impotriva AVORTULUIdesfasurate de Miscarea Salvarea Vietii “Sf. Brancoveanu”, in concordanta cu principiile crestin-ortodoxe.

Asociatia a fost creata de parintele paroh Nicolae Tanase si de preoteasa Maria Tanase si cuprinde asociati, angajati permanenti si voluntari de diferite profesii (ingineri, arhitecti, preoti, profesori, tarani, artisti, studenti, functionari, medici).

Activitatea se desfasoara in satele Valea Plopului si Valea Screzii, comuna Poseşti, judetul Prahova, intr-un sistem mixt: plasament familial (copii incredintati spre crestere unor familii din sat), copii gazduiti in casa parohiala si ingrijiti de personalul asociatiei si de voluntari si gravide, respectiv lehuze alaturi de nou-nascuti.

Asociatia noastra asigura de asemenea protectie copiilor cu probleme materiale din zona comunei sau din tara prin oferirea zilnica de mese calde sau organizarea de tabere gratuite anuale, cu sprijinul satenilor din partea locului sau din alte parohii din tara, in spiritul  crestin-ortodox si traditional romanesc.

Asociația Pro Vita pentru născuți și nenăscuți este o organizație non-guvernamentală, non-profit și apolitică. Misiunea asociației este să protejeze demnitatea vieții umane în general, iar în particular pe cea a copiilor născuți și nenăscuți. Recunoaștem prin aceasta dreptul nenăscutului de a fi protejat în perioada intrauterină și, cel mai important drept, de a se naște. Copiii născuți au, de asemenea, dreptul la o creștere într-un mediu cât mai apropiat de cel familial, nelipsiți de cele necesare unei subzistențe decente, au dreptul accesului la educație și la asistență medicală. Pro Vita vine, după posibilități, în întâmpinarea realizării accesului la toate aceste drepturi, în cazul copiilor nenăscuți sprijinind mama să nu ajungă la soluția criminală a avortului, iar după naștere acordând ajutorul necesar copilului și mamei, în unele cazuri, chiar întregii familii.

În tabăra din Valea Screzii locuiesc 120 de persoane, din care 80 copii și adolescenți, tineri orfani care au părăsit sistemul de stat, femei și bărbați în vârstă. Restul asistaților noștri (în jur de 400 de persoane) se află în grija familiilor din satele Valea Plopului și Valea Screzii.

Dezvoltăm de asemenea un program de prevenire a abandonului școlar prin sprijinirea materială și financiară a familiilor nevoiașe aflate în imposibilitatea susținerii copiilor în instituțiile de învățământ.

Accentul major în formarea copiilor se pune pe sprijinirea educației conform aptitudinilor și vocației fiecărui copil în parte. Copiii asociației noastre urmează în prezent întreg ciclul educațional – de la copiii de grădiniță la studenți.

Asociația consideră că soluția optimă pentru copii este integrarea în familia naturală sau în cea lărgită. În consecință, mama sau familia vor avea întotdeauna posibilitatea să revină, să viziteze iar, în cazurile fericite, să reîntregească familia. CONTACT: aici.

Filiala Gorj

Filiala Gorj a asociatiei crestin-ortodoxe Pro-Vita functioneaza juridic din iunie 1999 si are ca principale activitati curente:

1. INFORMARE-EDUCARE*.

2. Filantropie**.

* Marșul pentru Viață, campanii de informare/educare, raspandirea de brosuri, pliante, fluturasi si alte materiale informative de propaganda pentru viata si sanatate fizica si morala a tineretului, precum si alte activitati complementare.

** în măsura posibilităților!

Alte activitati desfasurate de noi aici.

 

 

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează-ți site-ul web la WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: